Kies voor wonen in jouw gemeente

Kies voor wonen in jouw gemeente

Bron: Woonbond

24 februari 2022

De gemeentepolitiek is erg belangrijk als het gaat over wonen. Zo kan de gemeenteraad vaststellen welk percentage nieuwbouw sociale huur moet zijn, leegstand aanpakken via de leegstandsverordening en zorgen voor goede huurteams die huurders helpen bij het aanvechten van een te hoge huur. 

Het is dus verstandig om de plannen van partijen op het gebied van wonen goed tegen het licht te houden bij het bepalen van je stem. De Woonbond heeft hier een handig overzichtsartikel met belangrijke gemeentelijke onderwerpen voor gepubliceerd.

Huisjesmelkers

Ook de aanpak van huisjesmelkers is van belang. Zo is er in Utrecht recent een Meldpunt huisjesmelkers(externe link) geopend. Maar gemeenten kunnen ook een opkoopbescherming inzetten om te voorkomen dat veel woningen naar de dure particuliere verhuur schuiven. Zorgen voor goede huurteams om huurders te helpen hun recht te halen behoort ook tot de taak van een gemeente.

Gemeenteverkiezingen en wonen

De Woonbond zette op een rijtje wat gemeenten kunnen doen op het gebied van wonen en maakte een overzicht voor huurders en woningzoekenden met belangrijke woononderwerpen waarmee ze de programma’s van de lokale partijen mee te beoordelen.

Deel dit bericht