Alle Leidse woningcorporaties ondersteunen City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen

Alle Leidse woningcorporaties ondersteunen City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen

Bron: Unity.nu

12 april 2021

De vier Leidse woningcorporaties (DUWO, Ons Doel, Portaal en de Sleutels) steunen unaniem de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen. Hiermee is Leiden de enige gemeente in Nederland waarvan alle woningcorporaties deze City Deal ondersteunen.

City Deals zijn samenwerkingen tussen onder andere gemeenten en private partijen waarin gewerkt wordt aan innovatieve oplossingen voor complexe stedelijke opgaven. De City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen heeft als doelstelling slimmer, sneller en duurzamere woningen te realiseren in Leiden. Zo wordt er komende jaren gewerkt aan het belang van zowel de voortgang van de woningbouwopgave als het integreren van innovaties in het bouwproces. Op dit moment zijn er 25 City Deals in Nederland ondertekend. 

Wethouder Fleur Spijker (duurzame verstedelijking): ‘Dat onze corporaties de City Deal ondersteunen is echt bijzonder. Ik ben er trots op dat zij deze stap richting een nog duurzamer huisaanbod nemen. Bovendien is dit goed nieuws voor de Leidse huurders. Conceptueel bouwen gaat sneller, in houtbouw heb je een fijner binnenklimaat en het ziet er gewoon zo goed uit!’

Deel dit bericht