SP wil duidelijkheid over veiligheid Leidse balkons

SP wil duidelijkheid over veiligheid Leidse balkons

Bron: Sleutelstad.nl

20 juni 2017

SP-raadslid Han Dirks wil van het college weten hoe het kan dat recent is ontdekt dat balkons van flats in de Corantijnstraat en Paramaribostraat gestut moesten worden omdat ze niet voldoen aan de veiligheidseisen.

Al in 2014 stelde de SP vragen over onveilige balkons toen bleek dat in Leiden Noord extra bewapening nodig was bij balkons aan de Bernhardkade en de Willem de Zwijgerlaan. Toen gaf het college aan dat alle risicobalkons in Leiden in beeld waren. Het ging toen om de flat aan het Van Vollenhoveplein en een flatgebouw aan de Haagweg. De Corantijnstraat en de Paramaribostraat werden destijds niet benoemd als straten waarvan de balkons mogelijk gestut zouden moeten worden.

Dirks wil nu weten waarom die straten toen niet al in beeld waren en ook of dat kan betekenen dat er mogelijk nog meer flats in Leiden zijn met balkons die niet veilig zijn.

Eigenaar Portaal van de corporatiewoningen in de Corantijnstraat en de Paramaribostraat gaf vorige week aan dat de balkons niet voldoen aan de nieuwste strengere veiligheidseisen. De SP wil daarom weten of er niet gekeken moet worden naar andere balkons nu de eisen verscherpt zijn.

Tenslotte vraagt de partij war inwoners van Leiden terecht kunnen als ze zich zorgen maken over de bouwtechnische staat van hun balkon.

Deel dit bericht