Tijdelijke huurders Hoflaan en Weidehof op straat

Tijdelijke huurders Hoflaan en Weidehof op straat

Bron: Unity.nu

15 april 2020

Tijdelijke huurders van 58 woningen aan de Hoflaan en Weidehof moeten voor 15 mei vertrekken, ondanks de coronacrisis. Die signalen komen binnen bij de Leidse GroenLinks-fractie. In de panden wonen mensen tijdelijk om verval tegen te gaan. In september moet er gebouwd gaan worden. Raadslid Ivo van Spronsen vraagt donderdagavond tijdens een commissievergadering aandacht van de wethouder voor de zaak.

GroenLinks vindt het onbegrijpelijk dat deze bewoners nu voor 15 mei moeten verhuizen terwijl Portaal op zijn vroegst in september deze huizen gaat slopen. Dit vergroot de kans dat mensen zonder nieuw onderkomen op straat komen te staan. ‘En dat terwijl de Tweede Kamer vandaag de ‚ÄėTijdelijke wet verlenging tijdelijke huurovereenkomsten‚Äô¬†behandelt die dit wil tegengaan.’

Portaal en Ad Hoc weigeren volgens GroenLinks de tijdelijke huurcontracten te verlengen. Dat terwijl Portaal de woningen pas in het najaar gaat slopen. De woningcorporatie zegt niet te kunnen wachten vanwege onderzoek voorafgaand aan de sloop, en wil snel aan de slag om de woningnood te lijf te gaan. GroenLinks wil dat Portaal de sloop uitstelt, als dat niet gebeurt wil de partij dat de gemeente om tafel gaat met Portaal en Ad Hoc om vervangende woonruimte voor de huurders die geen alternatieve woonruimte hebben kunnen vinden.

 

Het bestuur heeft Portaal om een reactie gevraagd en zij hebben onderstaande reactie gegeven.

wij zetten geen mensen op straat. (bijna) nooit zonder Corona (dan moet je het echt bont hebben gemaakt) en helemaal niet mét Corona.

Hoe het werkt:

  • Tijdelijke huurders hebben een achtervang adres;
  • Als er geen alternatief woonadres is, maken ze gebruik van dit achtervang adres;
  • Als ze door Corona geen gebruik kunnen maken van dit adres, zoeken we een oplossing;
  • Ad-Hoc houdt de huurders goed in de gaten en is actief om te vragen of de huurders al weten waar ze naar toe gaan.
  • We hebben inmiddels 20 opzeggingen (loopt elke dag op).

Deel dit bericht