Laat huurders niet de dupe worden van energiebelasting

Laat huurders niet de dupe worden van energiebelasting

Bron: Woonbond

24 november 2017

Het verhogen van de energiebelasting kan een prima prikkel tot verduurzaming zijn, maar mag niet ten koste gaan van lage inkomens en huurders in een slecht geïsoleerde woning.

 

De Woonbond vindt dan ook dat lage inkomens extra moeten worden gecompenseerd en wil extra maatregelen voor de grote groep huurders in een slecht geïsoleerde huurwoning. Zij zien hun energierekening stijgen terwijl ze hier niets tegen kunnen doen.

Bijna miljoen slecht geïsoleerde huurwoningen

‘We zien dat bijna een miljoen huurwoningen echt onder de maat zijn qua energieprestatie, de huurders die daar in zitten betalen straks de rekening, maar kunnen daar zelf niks aan doen,’ zegt Woonbonddirecteur Ronald Paping in het NOS journaal (externe link).

Stijgende stookkosten

In de uitzending van de NOS geeft Jacques Van Druenen een rondleiding door zijn slecht geïsoleerde huurwoning. Hij heeft zonnepanelen, maar mag die van zijn verhuurder niet op het dak plaatsen. Van Druenen ziet zijn toch al hoge stookkosten zo alleen maar oplopen. ‘Ik kan alleen maar betalen.’ Heeft u ook een slecht geïsoleerde woning en hoge stookkosten? U kunt dit melden op ons Meldpunt Huuralarm.

Deel dit bericht