Preventieve maatregelen bij woningen Corantijnstraat e.o . in Leiden

Preventieve maatregelen bij woningen Corantijnstraat e.o . in Leiden

Bron: Portaal

13 juni 2017

Leiden, 13 juni 2017, Portaal neemt tijdelijke veiligheidsmaatregelen bij flats aan de Corantijnstraat en de Paramaribostraat. Een deel van de balkons gaan we met stempels ondersteunen. De kopgevels zetten we af met hekken.

We hebben onderzoek gedaan naar de technische staat van de flats en hebben geconstateerd dat sommige balkons niet meer voldoen aan de huidige (nieuwe) veiligheidseisen. Daarom neemt Portaal veiligheidsmaatregelen. Tevens hebben wij geconstateerd dat de kopgevels van de flats niet meer stevig genoeg zijn. Het is mogelijk dat er bakstenen uit vallen. Daarom plaatsen wij hekken zodat er niemand meer dicht langs de muur kan lopen.

Welke balkons

Het gaat om de balkons aan één kant van deze flats:

Corantijnstraat 1 t/m 63: de achterzijde

Corantijnstraat 65 t/m 111: de voorzijde

Paramaribostraat 2 t/m 64: de achterzijde.

Vanaf morgen (14 juni 2017) gaat Portaal stempels onder de balkons plaatsen. Voor alle flats duurt dit totaal 5 werkdagen. De werkzaamheden gaan ook door op zaterdag.

Wat betekent dit voor de bewoners

We hebben de betreffende bewoners en omwonenden vandaag per brief geïnformeerd. Totdat de stempels zijn geplaatst, verzoeken we de bewoners het balkon niet meer te gebruiken. Portaal werkt nog aan een definitieve oplossing. Dit zal enige maanden in beslag nemen.

Deel dit bericht