Leiden Zuid West in 2035 gasvrij

Leiden Zuid West in 2035 gasvrij

Bron: Unity.nu

20 december 2017

LEIDEN – Nederland moet aardgasvrij worden, dus ook Leiden. Woensdagmorgen in de Hometown Lounge in zetten wethouder Paul Dirkse en alle betrokken partijen hun handtekening neer om Leiden Zuid-West in de toekomst aardgasvrij te maken.

‘De partijen gaan met elkaar in overleg om een goede planning te maken om zorgvuldig naar de wijken te kijken hoe wij van het gas afkunnen voor 2035 voor Leiden Zuid-West’, zegt Mascha van Vuuren, directeur van Alliander.

De inwoners van Leiden Zuid-West zullen ook betrokken worden bij het project. Om inwoners bewust te maken van het plan zijn er krantjes uitgedeeld.

Maar waarom is het zo belangrijk dat Leiden aardgasvrij wordt? ‘Er zijn eigenlijk twee redenen’ zegt Paul Dirkse, wethouder duurzaamheid. ‘De allerbelangrijkste reden is dat we deze stad een leefbare stad willen houden. Niet alleen voor ons maar ook voor de generaties die na ons komen. Dat betekend dat we naar fossielvrije bronnen moeten voor de verwarming van onze huizen, dat betekend dat we van het aardgas af moeten. De tweede reden is dat we niet afhankelijk willen zijn van andere landen als het aardgas van Nederland op is. De belangrijkste reden is een leefbare stad houden voor nu en voor de toekomst.’

 

Deel dit bericht