Tweede locatie tijdelijke woningen ingericht met forse vertraging

Tweede locatie tijdelijke woningen ingericht met forse vertraging

Bron: Sleutelstad.nl

6 juni 2017

Zeven weken later dan eerder was voorzien start Portaal zaterdag met de plaatsing van 30 tijdelijke units voor statushouders, uitstromers van Stichting de Binnenvest en jongeren van 23 tot en met 27 jaar. Het gaat om geschakelde studio’s van 25 m2 die op de hoek van de Wassenaarseweg en het Avicennapad worden geplaatst in de oksel van de A44 bij het Snellius Laboratorium. Ze blijven minimaal vijf jaar staan.

Eigenlijk zouden de woningen al eind april worden geplaatst, maar dat is fors uitgelopen. De vergunningen waren niet op tijd rond en ook namen de voorbereidende werkzaamheden op het terrein, zoals de aanleg van riolering, meer tijd in beslag dan waar vooraf rekening mee was gehouden.

De tijdelijke woningen lijken op degene die eerder werden geplaatst aan de Sumatrastraat,maar zijn wel van een andere leverancier. Barli in plaats van Finch.

Zaterdag beginnen de werkzaamheden al om 6.00 uur in de ochtend. “Dan is er niet zoveel verkeer,”licht woordvoerder Corinne den Ouden van Portaal dat vroege tijdstip toe. “Om 7.00 uur wordt dan de eerste unit verwacht. Dat gaat dan door tot ongeveer 14.00 uur. Dan zijn de eerste 16 units op de locatie gearriveerd.

De overige woningen worden later deze maand geplaatst. Op 7 juli is de officiële opening, de oplevering volgt op 17 juli. Daarna start De Binnenvest met het inrichten van de units. Begin augustus komen de bewoners. Van de dertig units zijn er veertien voor statushouders, acht voor uitstromers van De Binnenvest en acht voor jongeren die op de reguliere wachtlijst bij Woningnet staan.

Die jongeren worden speciaal geselecteerd. Ze moeten bereid zijn om binnen het complex vrijwilligerswerk te doen door hun medebewoners op weg te helpen in de Leidse samenleving. Na vijf jaar bekijken Portaal en de gemeente wat er met de woningen gaat gebeuren.

Deel dit bericht