LEIDSE HUURDERS KRIJGEN GRATIS ENERGIEADVIES

LEIDSE HUURDERS KRIJGEN GRATIS ENERGIEADVIES

Portaal_RGB

LEIDEN, 6 oktober 2014

De Leidse corporaties Portaal en Ons Doel gaan hun huurders helpen hun energierekening aanzienlijk te verlagen. Dit doen zij samen met WoonEnergie, een initiatief van Aedes en meer dan 300 woningcorporaties.  Op 10 oktober a.s. tekenen alle betrokken partijen hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

Eind oktober krijgen alle huurders van Portaal en Ons Doel een brief op de mat. Hierin kondigen we aan dat er binnenkort een adviseur van WoonEnergie langskomt om hen, als zij dat willen, te adviseren over hun energierekening. Als de huurder geen interesse heeft, kan hij dit kenbaar maken met een stickertje op de deur. Tijdens het bezoek krijgt de bewoner met de EnergieTest inzicht in zijn energieverbruik. Als de huurder zich aansluit bij WoonEnergie kunnen zij met behulp van het BespaarPlan, inzicht in hun verbruik en voordelige groene stroom de energierekening verlagen.

Het belangrijkste doel voor de corporaties om dit te doen is dat we onze huurders willen ondersteunen bij het verlagen van de energierekening. Maar er is meer. De adviseurs die bij de mensen langs gaan, zijn medewerkers van de DZB en worden door WoonEnergie opgeleid tot adviseur. Ook doneert WoonEnergie voor elke Energietest die zij hebben afgenomen bij een huurder een euro aan de inrichting van het Energiepark als onderdeel van het Singelpark.

Deze actie van Portaal en Ons Doel sluit goed aan bij de prestatieafspraken die de corporaties hebben met de gemeente Leiden. Immers, duurzaamheid, energiebesparing en bewustwording zijn expliciet benoemd in deze afspraken. De actie wordt ondersteund door de huurdersbelangen-verenigingen HBV Leiden en HOOD.

Samen Voordeel

Het BespaarPlan van WoonEnergie begint met een voordelig tarief, met top 3-prijsgarantie. Dat betekent: altijd een van de laagste energietarieven van Nederland in de markt van vergelijkbare aanbiedingen. Met groene stroom voor de prijs van grijze stroom. Daarnaast kunnen huurders nog meer besparen door zelf aan de slag te gaan met energie besparen. WoonEnergie helpt door duidelijk inzicht te geven in het energieverbruik en met praktische besparingsadviezen. Huurders die meedoen met het BespaarPlan kunnen al snel tientallen euro’s per jaar besparen.  Meer info over WoonEnergie op www.woonenergie.nl

Deel dit bericht