Uitzetting tijdelijke huurders Hoflaan ‘geen probleem’

Uitzetting tijdelijke huurders Hoflaan ‘geen probleem’

Bron: Unity.nl

24 april 2020

LEIDEN – De uitzetting van de tijdelijke huurders aan de Hoflaan is ‘geen probleem’, zo blijkt uit een schriftelijke verklaring van wethouder Fleur Spijker. Het college is ermee eens dat het uitzetten van huurders tijdens de coronacrisis voorkomen moet worden en daarom belooft het dat er voor de tijdelijke huurders een passende oplossing wordt gezocht, in de vorm van een tijdelijke of permanente verblijfsplek.

Het college heeft met Portaal, beheerder van de woningen, en Ad Hoc afgesproken dat ze deze afspraak nakomen. Deze beslissing is gebaseerd op een uitspraak van de minister¬†voor Milieu en Wonen: ‘indien de verhuurders als opdrachtgever voor leegstandsbeheer actief zijn, zij alert [moeten] zijn op de gevolgen voor bewoners van¬†leegstaand vastgoed waarbij dergelijke contracten aflopen tijdens deze coronacrisis.’ Het college vat deze uitspraak op dat er bij verhuurders een inspanningsplicht van kracht is om een op straat zetting te voorkomen.¬†

Groenlinks
De Leidse GroenLinks-fractie kreeg onlangs signalen binnen dat tijdelijke huurders van 58 woningen aan de Hoflaan en Weidehof voor 15 mei moeten vertrekken. In de panden wonen mensen tijdelijk om verval tegen te gaan. In september moet er gebouwd gaan worden. Nadat de fractie hier bewust van werd, vroeg Raadslid Ivo van Spronsen tijdens een commissievergadering aandacht van de wethouder voor de zaak.

Deel dit bericht