Verdubbeling sociale huurwoningen in Corantijn- en Paramaribostraat

Verdubbeling sociale huurwoningen in Corantijn- en Paramaribostraat

Bron: Sleutelstad.nl

20 juli 2021

Op de plek van de flats aan de Corantijnstraat en Paramaribostraat in Leiden-Noord moeten twee keer zoveel sociale huurwoningen terugkomen. Dat heeft het Leidse stadsbestuur besloten. Woningcorporatie Portaal gaat de 88 sterk verouderdeĀ flats binnenkort slopen. De gemeente wil dat er 160 tot 170 woningen op dezelfde plek worden teruggebouwd.

Om de extra woonruimte te realiseren zullen de flats hoger worden dan nu het geval is. De gemeente staat maximaal zes woonlagen toe. De huidige flats hebben vier verdiepingen. ā€œDit kan met respect voor de wijk. De opbouw en hoogte is gerelateerd aan de omliggende blokkenā€, vindt de gemeente.

Sociale woningen
ā€œHet project Corantijnstraat ligt in een buurt die zowel uit sociale huurwoningen als uit koopwoningen bestaat. Omdat de behoefte aan sociale woningen groot is en een variatie van woningen reeds aanwezig is, worden bij deze ontwikkeling uitsluitend woningen in het sociale segment gebouwdā€, verklaart de gemeente.

De woningen aan de Corantijnstraat 1 t/m 111 en Paramaribostraat 2 t/m 64 zijn al een tijd aan vervanging toe. In 2017Ā stutte Portaal de balkonsĀ nadat uit onderzoek bleek dat deze niet meer aan de veiligheidseisen voldoen. ā€œNaast constructieve problemen en een ouderwetse en sobere uitstraling zijn de woningen erg gehorig en tochtig. En het ontbreekt er aan liftenā€, stelde een woordvoerder van Portaal.

Na de zomervakantie worden de plannen van het college besproken in de gemeenteraad.

Deel dit bericht