Zorgen om uitgestelde nieuwbouw Zeeheldenbuurt

Zorgen om uitgestelde nieuwbouw Zeeheldenbuurt

Bron: Unity.nu

29 oktober 2018

LEIDEN – De Leidse fracties van D66 en de SP maken zich zorgen over de uitgestelde nieuwbouwplannen in de Leidse Zeeheldenbuurt. Maandagmorgen kopte het Leidsch Dagblad: ‘Stijgende bouwkosten nekken nieuwbouw Zeeheldenbuurt‘.

Nieuwbouw van 64 woningen is voor onbepaalde tijd uitgesteld door de gestegen bouwkosten. De woningen zouden begint dit jaar al plat moeten, maar dat laat ook op zich wachten. Inmiddels zit er anti-kraak in de woningen om de wijk nog een beetje leefbaar te houden.

D66 en de SP maken zich zorgen om deze ontwikkelingen in de buurt en vragen zich af hoe het nu verder moet met het opknappen van de Zeeheldenbuurt.

Woningbouwopgave
‘De woningbouwopgave is groot in de stad,’ aldus de partijen. In het Beleidsakkoord 2018-2022 is beloofd om 8.500 nieuwe woningen te realiseren in Leiden. Met alle plannen in de pijplijn lijkt die afspraak binnen handbereik, hoewel het zaak is om alert te blijven. De ontwikkelingen op de woningmarkt gaan immers razendsnel blijkt ook weer uit dit nieuws uit de Zeeheldenbuurt.

Deel dit bericht