OFFICIELE OPENING VAN HET LEIDSCH SINGELSPEL, WAT WEET JIJ VAN DEZE MOOIE STAD?

OFFICIELE OPENING VAN HET LEIDSCH SINGELSPEL, WAT WEET JIJ VAN DEZE MOOIE STAD?

150315 PB Leidsch Singelspel

 

 

Portaal_RGB

Op vrijdag 27 maart a.s. om 16.30 uur opent wethouder Frank de Wit van gemeente Leiden, het Leidsch Singelspel. Het Leidsch Singelspel is een mobiel, levensgroot bordspel vergelijkbaar met ganzenbord, over de stad Leiden met als basis het toekomstige Singelpark. Het komt als eerste te liggen op het braakliggende terrein van het Lakenplein. Hier start Portaal in het derde kwartaal van 2015 met de bouw van ā€œhet Groene Lakenpleinā€, een appartementencomplex met 60 woningen.
Het Leidsch Singelspel zal in de loop van de jaren verplaatst worden naar andere wijken in de stad tot dit een permanente plek krijgt in de route van het Singelpark. Van jong tot oud kan het spel spelen. Het spel is ontworpen en ontwikkeld door designers Barbara van Druten en Niki Koutouras van The City Plug- in en heeft de afmeting van ca 100 m2. Met een smartphone of tablet kunnen de deelnemers vragen beantwoorden en zo meer te weten komen over de geschiedenis van de stad. Educatie, historie, commercie, kunst, cultuur en humor, zijn op innovatieve wijze binnen dit spel verbonden. Er zijn simpele antwoorden voor de snelle speler, maar wie meer wilt weten kan zich via een link in de achterliggende geschiedenis verdiepen. Er is een platform gecreƫerd voor ondernemers om hierin een bescheiden rol te spelen, in de vorm van voucherverstrekking.
Portaal wil tijdens de periode dat het terrein van het Lakenplein braak ligt de leefbaarheid van dit gebied proberen zo goed mogelijk te houden. Met het plaatsen van dit spel, wordt het -anders troosteloze- stukje grond, nu een leuke plek om te zijn en te spelen. We verwelkomen mensen uit de hele stad, maar ook bezoekers aan onze stad, jong en oud, om zo meer te leren over de stad (zowel binnenstad als de wijken) en het toekomstige Singelpark. Het plein naast de ā€œHet Groene Lakenpleinā€ wordt straks onderdeel van het Singelpark.
Tijdens de opening op 27 maart zal wethouder Frank de Wit, samen met een groep van de Stadstijgers (een initiatief van het Stadslab Leiden) de primeur hebben en het spel voor het eerst spelen. Het spel is digitaal te vinden op www.thecityplug-in.nl

Deel dit bericht