Uitspraak rechtszaak Gluurverhoging weer uitgesteld

Uitspraak rechtszaak Gluurverhoging weer uitgesteld

Bron: Woonbond

27 december 2017

De uitspraak in de rechtszaak tegen de Gluurverhoging is voor de derde keer uitgesteld. De uitspraak wordt verwacht op 7 februari. Dat heeft de rechtbank in Den Haag laten weten. De uitspraak werd vandaag verwacht.

Een rechtbank kan besluiten een uitspraak aan te houden wanneer er bijvoorbeeld meer tijd nodig is.

Rechtszaak Gluurverhoging

De Woonbond eist in de rechtszaak een einde aan het verstrekken van inkomensgegevens aan verhuurders door de Belastingdienst en wil de inkomensafhankelijke huurverhogingen terugdraaien. Het gaat naar schatting om een bedrag van 365 miljoen euro. Door het verstrekken van inkomensgegevens schendt de Belastingdienst de privacy van huurders. Begin 2016 oordeelde de Raad van State al dat de Belastingdienst deze inkomensverklaringen nooit had mogen verstrekken. Lees meer over de rechtszaak in ons webdossier ‘Rechtszaak Gluurverhoging‘.

Forse huurprijzen

De Woonbond is vanwege de privacyschending van huurders altijd tegen de Gluurverhoging geweest. Maar ook zorgen de extra hoge huurverhogingen ervoor dat bescheiden middeninkomens tegen forse huurprijzen aanlopen. Geldt dat ook voor u? Meld het op ons Meldpunt Huuralarm. Deze meldingen helpen ons in het duidelijk maken van de problemen waar huurders tegenaan lopen. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) bracht onlangs een rapport uit waaruit bleek dat bijna de helft van de middeninkomens in een sociale huurwoning helemaal geen huurprijs boven de sociale huurgrens (€710,68) kunnen betalen.

Collectieve zaak

De Woonbond stuurt aan op een collectieve regeling voor alle gedupeerde huurders. Huurders hoeven zich hier niet voor aan te melden. Huurders die de rechtszaak willen steunen, kunnen uiteraard wel lid worden. Als lid steunt u de Woonbond in zijn werk als belangenbehartiger voor hurend Nederland.

 

Deel dit bericht