Opnieuw uitstel uitspraak rechtszaak Gluurverhoging

Opnieuw uitstel uitspraak rechtszaak Gluurverhoging

Bron: Woonbond

15 november 2017

De uitspraak in de rechtszaak tegen de Gluurverhoging is uitgesteld tot 27 december. Dat heeft de rechtbank in Den Haag laten weten. De uitspraak werd vandaag verwacht.

Een rechtbank kan een besluiten een uitspraak aanhouden wanneer er bijvoorbeeld meer tijd nodig is. Het is de tweede keer dat de uitspraak is aangehouden.

Rechtszaak Gluurverhoging

De Woonbond eist in de rechtszaak een einde aan het verstrekken van inkomensgegevens aan verhuurders door de Belastingdienst en wil de inkomensafhankelijke huurverhogingen terugdraaien. Het gaat naar schatting om een bedrag van 365 miljoen euro. Door het verstrekken van inkomensgegevens schendt de Belastingdienst de privacy van huurders. Begin 2016 oordeelde de Raad van State al dat de Belastingdienst deze inkomensverklaringen nooit had mogen verstrekken. Lees meer over de rechtszaak in ons webdossier ‘Rechtszaak Gluurverhoging (externe link)‘.

Forse huurprijzen

De Woonbond is vanwege de privacyschending van huurders altijd tegen de Gluurverhoging geweest. Maar ook zorgen de extra hoge huurverhogingen ervoor dat bescheiden middeninkomens tegen forse huurprijzen aanlopen. Geldt dat ook voor u? Meld het op ons Meldpunt Huuralarm. Deze meldingen helpen ons in het duidelijk maken van de problemen waar huurders tegenaan lopen. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) bracht onlangs een rapport (externe link) uit waaruit bleek dat bijna de helft van de middeninkomens helemaal geen huurprijs boven de sociale huurgrens (€710,68) kunnen betalen.

Collectieve zaak

De Woonbond stuurt aan op een collectieve regeling voor alle gedupeerde huurders. Huurders hoeven zich hier niet voor aan te melden. Huurders die de rechtszaak willen steunen, kunnen uiteraard wel lid worden. Als lid steunt u de Woonbond in zijn werk als belangenbehartiger voor hurend Nederland.

 

Deel dit bericht