Portaal in Leiden voorziet al haar woningen van brandmelders

Portaal in Leiden voorziet al haar woningen van brandmelders

 

Portaal_RGBWS_20150327_017Afgelopen periode heeft Portaal nagenoeg al haar woningen in Leiden door stichting Visie-R laten voorzien van één of meerdere brandmelders. Dit hebben we gedaan om de brandveiligheid van de woningen te verhogen. Tevens hebben we, in samenwerking met de brandweer, de bewoners informatie gegeven over brandveiligheid en preventie.
Portaal deed in het voorjaar van 2014 onderzoek naar de brandveiligheid van haar woningen. Naar aanleiding van dit onderzoek hebben we besloten om in zoveel mogelijk woningen rookmelders aan te brengen. Dit kost de bewoner niets. Een rookmelder is een zeer nuttig apparaat. Als er brand is, signaleert deze melder dit in een vroeg stadium en de bewoner heeft de kans om tijdig alarm te slaan en de woning te verlaten.
De plaatsing van de brandmelders en de informatieverstrekking is in opdracht van Portaal uitgevoerd door Visie-R. Met een getraind team gingen zij langs de deuren om de brandmelder te plaatsen en informatie achter te laten voor de bewoner over brandveiligheid en preventie. Binnen een half jaar hebben zij in de woningen van Portaal ruim 8000 brandmelders kunnen plaatsen. Het doel was om in 80% van de woningen rookmelders te plaatsen. Dit is echter meer dan 90% geworden. Een goed resultaat dus!
Daarnaast was het voor de deelnemers van Visie-R is een fantastische mogelijkheid om werkervaring op te doen. Van het drie man sterke team heeft inmiddels één deelnemer een baan gevonden.

Deel dit bericht