74 nieuwe huurappartementen erbij in Leiden

74 nieuwe huurappartementen erbij in Leiden

Bron: Portaal

11 juni 2021

Bouw Hoflaan en Weidehof officieel gestart

74 nieuwe huurappartementen erbij in Leiden

Wethouder Fleur Spijker van de gemeente Leiden, directeur Jeroen Heijdra van TBI- onderneming ERA Contour en Marlies Krol en Jet Bicker Caarten van Portaal gaven vrijdag       11 juni het officiële startsein voor de bouw van de appartementen aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden. Dat deden ze samen door de vlaggen van de drie partijen te hijsen op de bouwplaats. Omdat een groots feest vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk was, konden betrokkenen de feestelijke handeling via een livestream volgen.

Betaalbaar en energiezuinig wonen

De 74 gevarieerde appartementen, die tussen de 50m2 tot 65 m2 groot zijn, krijgen een of twee slaapkamers en zijn geschikt voor kleine huishoudens en senioren. Ze zijn volledig aardgasvrij en op het dak van de woongebouwen komen zonnepanelen die worden aangesloten op individuele woningen. De appartementen zijn verdeeld over drie woongebouwen, die allemaal worden ontsloten met een lift. Huurders kunnen hierdoor langer zelfstandig blijven wonen. De begane grond woningen krijgen een voordeur op straatniveau, om daarmee een levendigere wijk te creëren. Door de huur en lage energiekosten zijn de appartementen betaalbaar en dus geschikt voor sociale verhuur.

Woningtekort terugdringen

Het slopen van bestaande woningen is altijd een lastig besluit. Je komt toch aan een ‘thuis’ van mensen die hier al jaren fijn wonen. De start van de bouw van deze appartementen is daarom samen met de oud bewoners tot stand gekomen. Uiteraard zijn Portaal en de gemeente Leiden er trots op dat het weer is gelukt meer betaalbare woningen terug te bouwen dan er stonden. “Voor elk sloop en nieuwbouw project bekijken we of we meer woningen kunnen terug bouwen. Deze betaalbare huurappartementen aan de Hoflaan en Weidehof zijn een mooie toevoeging aan ons bestaande bezit voor huurders in Leiden,” aldus Jet Bicker Caarten, manager Volkshuisvesting en Marlies Krol, directeur Vastgoed van Portaal.

Samen Leiden een stukje sterker maken

Fleur Spijker, wethouder Duurzame Verstedelijking vult aan: “In Leiden is veel vraag naar betaalbare huurwoningen. Daarom ben ik er als wethouder Wonen blij mee dat Portaal meer sociale woningen terugbouwt. En als wethouder Energietransitie ben ik natuurlijk trots dat dit gebeurt op een zeer duurzame manier. Zo zijn de bewoners van Hoflaan en Weidehof straks helemaal klaar voor de toekomst!” Jeroen Heijdra van ERA Contour is het daarmee eens: “We zijn vereerd dat we in opdracht van Portaal ook deze buurt in de mooie stad Leiden weer een stukje sterker mogen maken!”

Verhuur van de woningen

De bouw duurt naar verwachting nog ruim een jaar. De eerste bewoners kunnen in de zomer van 2022 in hun nieuwe woning trekken. Oud bewoners, die dit willen, kunnen met voorrang terugkeren naar de nieuwbouw. De overgebleven woningen biedt Portaal aan op het regionale woonruimteverdeelsysteem Huren in Holland Rijnland. Een deel daarvan zal met voorrang aangeboden worden aan senioren.

Deel dit bericht