Reactie op uitzending Zembla

Reactie op uitzending Zembla

Bron: Portaal

21 februari 2018

Woensdagavond 21 februari 2018 was er een uitzending van Zembla over renoveren. Projecten van Portaal (in Utrecht en Soest) kwamen aan de orde. Wij hebben besloten om aan de uitzending mee te werken en dit waren onze drie belangrijkste boodschappen.

1.  We hebben de veiligheid van bewoners en medewerkers voorop staan. Voor het weghalen van asbest huren wij gecertificeerde bedrijven die voor hun werkzaamheden vergunning aanvragen. Het werk wordt ter plaatse gecontroleerd. Dat is altijd goedgekeurd.

2. We vinden het belangrijk dat onze huurders een comfortabel huis hebben. Een huis met een lage energierekening. Daarom isoleren we onze woningen. We weten dat een renovatie overlast geeft. Daarom helpen onze woonbegeleiders de huurders daarbij.

3. We hebben op de Bangkokdreef (Utrecht) draagvlak voor de renovatie gehaald. Dat betekent dat meer dan 70% van de 110 huishoudens voor de renovatie heeft gestemd. De stemming is anoniem. Wij kopen niemand om, de suggestie daarover in de uitzending is onterecht.

In de voorbereiding kregen we de indruk dat Zembla informatie van bewoners voor waar aanneemt en onze informatie soms negeert. Daarom schreven wij een brief aan onze relaties. De uitzending bevestigt ons vermoeden en schetst wat ons betreft soms een eenzijdig beeld.

Deel dit bericht