Wethouder Spijker opent 76 nieuwe huurwoningen in Zeeheldenbuurt

Wethouder Spijker opent 76 nieuwe huurwoningen in Zeeheldenbuurt

24 september 2021

Bron: Unity.nl

Deze week was de oplevering van de nieuwbouw woningen in de Zeeheldenbuurt. Met de oplevering van dit project sluit een lang traject van elf jaar onderhoudswerkzaamheden, sloop en nieuwbouw in dit deel van Leiden af.

Wethouder Fleur Spijker: ‘Gemeente, bewonerscommissie en wijkvisieteam zijn er lang mee bezig geweest, maar het resultaat mag er zijn: 76 mooie woningen terug in de Zeeheldenbuurt.’ Samen met Pieter Dool, voorzitter van bewonerscommissie De Zeehelden, onthulde zij twee plaquettes in de gevel van de appartementen aan de Zijlsingel. 

In dit laatst opgeleverde project van Portaal in de Zeeheldenbuurt is een mix van 36 sociale huurappartementen en 40 vrije sector huur eengezinswoningen gebouwd. Met behoud van de sfeer en karakter van de buurt biedt dit aanbod een kans voor huurders met een middeninkomen in deze wijk te (blijven) wonen.

De nieuwe woningen, die inmiddels allemaal verhuurd zijn, zijn energiezuinig en comfortabel. Ze worden verwarmd met een warmte-koudopslag installatie. De eengezinswoningen hebben eigen zonnepanelen om energie op te wekken voor eigen gebruik. Op de appartementencomplexen liggen ook zonnepanelen, die wekken energie op voor de algemene verlichting en voorzieningen.

Samen met de buurtbewoners stelde Portaal een beeldkwaliteitsplan op voor de nieuw te bouwen woningen. Het doel hiervan was de plannen maximaal af te stemmen op het karakter van de Zeeheldenbuurt in stedenbouwkundige kenmerken, architectonische uitwerking, materiaal, kleur en detail. 

Deel dit bericht