PORTAAL START IN SEPTEMBER MET BOUW LAKENPLEIN LEIDEN

PORTAAL START IN SEPTEMBER MET BOUW LAKENPLEIN LEIDEN

Bron: Portaal

15 juli 2016

In september start Portaal met de nieuwbouw van 64 appartementen en 57 parkeerplaatsen op het Lakenplein. De planning is dat Portaal de woningen in de zomer van 2017 kan opleveren. Er komt hiermee een einde aan de lange wachttijd en vertragingen die dit project hebben geplaagd.

Lakenplein
Het ontwerp van het Lakenplein is in 2012 ontwikkeld met veel buurtgenoten en partners uit de stad. De herstructurering door Portaal in de nabije Zeeheldenbuurt leidde ertoe dat de woningen in eerste instantie zijn toegewezen aan de bewoners van de Zeeheldenbuurt die uit hun woning moeten vertrekken vanwege de sloop. Maar ook andere belangstellenden uit de buurt tekenden voor een woning aan het nieuwe Lakenplein. Het Lakenplein is verder doorontwikkeld met het oog op deze groep.
De oude woningen op het Lakenplein zijn al in 2013 gesloopt. Vanaf die tijd is er behoorlijk wat vertraging ontstaan om door te kunnen gaan met de bouw. Dit werd o.a. veroorzaakt door archeologische vondsten, de verzwaarde Wabo-procedure en de bezwaren van omwonenden. Voor de toekomstige huurders uit de Zeeheldenbuurt heeft het lang geduurd en was lang onzeker wanneer er gebouwd kon gaan worden. In de tussentijd heeft het terrein, na het archeologische onderzoek, steeds braak gelegen. Gedurende een periode heeft het Leidsch Singelspel er gelegen om de leefbaarheid in dit gebied te bevorderen.
In september organiseren we voor de toekomstige bewoners, de omwonenden en stadspartners een feestelijke aftrap van de bouw.

Deel dit bericht